office@ardeco.roStr. Dragoș Voda, Nr. 17, Parter, Ap 1, Sector 2, București

Indiferent de tipologie, orice proiect de arhitectura incepe cu O NEVOIE, O NCESITATE. Odata cu necesitatea vin intentiile, dorintele sau viziunea clientului si conditionarile terenului. Toate aceste informatii sunt prelucrate de ARHITECT  care va contura un  CONCEPT si o TEMA PRELIMINARA. Aceste aspecte se concretizeaza in urma uneia sau mai multor intalniri, in functie de complexitatea proiectului.

 

Totodata, conceptul va fi conturat de totalitatea factorilor de ordin:  ESTETIC si aici amintim proportiile volumul cladirii, relatia cu vecinatatile, relatia cu mediul inconjurator, incadrarea in tipologia zonei, materiale si finisaje; FUNCTIONAL pornind de la amplasarea constructiei, tinand cont de tipul si structura geotehnica a  terenului, accesuri, compartimentarile interioare si logica lor functionala, amplasarea mobilierului si a echipamentelor necesare bunei functionari ale cladirii; STRUCTURAL precum zona seismica in care se afla investitia, tipul de structura fie ca e vorba de structura de beton armat, metal sau lemn adaptate constructiei, care sa asigure rezistenta si stabilitatea ccladirii pentru o perioada cat mai lunga de timp.

 

Un CONCEPT de ARHITECTURAL consta intr-o o serie de planse ce contin planuri ale constructiei si ale amplasamentului, schite de concept, fatade, sectiuni si imagini 3D pentru a oferi clientului o imagine cat mai clara asupra viziunii sale.