office@ardeco.roStr. Dragoș Voda, Nr. 17, Parter, Ap 1, Sector 2, București

Consolidare cladire

        Sunt necesare solutii de consolidare cladire pentru cladirile cu o vechime ce depaseste ultima actualizare a normativului de calcul structural. Consolidarea se face si pentru cladirile incadrate in categoriile de importanta A si B, cu o vechime de peste 50 de ani. Nu pot fi neglijate cladirile din categoriile C si D cu atat mai mult daca acestea depasesc vechimea mentionata anterior. Consolidarea mai este necesara pentru cladirile ai caror parametrii structurali (si in anumite situatii arhitecturali) se modifica.

      Pentru consolidare cladire sunt respectate cateva etape importante. Una din acele etape este cea de analiza si calcul structural. In aceasta etapa sunt analizate si masurate elementele structurale cu ajutorul unor aparate speciale. Masurile de consolidare rezultate sunt mentionate in raportul / memoriul de expertiza tehnica. Raportul de Expertiza Tehnica este efectuat de un expert avizat, care va oferi solutii conform necesitatilor ahitecturale.

      Mai multe informatii despre ce este Expertiza Tehnica puteti afla aici

MODERNIZARE

    Modernizarea unei constructii consta in aplicarea solutiilor tehnice arhitecturale, structurale si de instalatii prin respectarea cerintelor esentiale in constructii. Una din aceste cerinte este rezistenta mecanica si stabilitatea, care in anumite situatii poate fi respectata doar prin consolidare cladire.

      Modernizarea se aplica de regula cladirilor publice (invatamant, sanatate, adminsitratie) sau private ( comert si servicii, industriale), dar avem si situatii ce implica functiuni rezidentiale.

     Consolidarea unei cladiri este necesara in cazul locuintelor  cu regim mic de inaltime dar cu vechime mare. Proprietarii solicita adesea modificari interioare care pot destabiliza structura de rezistenta a cladirii. Aceste modificari se fac in baza unei expertize structurale prin care sunt recomandate solutii de consolidare cladire.

SCHIMBAREA FUNCTIUNII sau SCHIMBAREA DESTINATIEI CLADIRII

      Functiunea unei constructii reprezinta modalitatea si scopul de utilizarea si functionarea ale acelei constructii.

      O constructie poate avea o anumita functiune doar in situatia in care aceasta este compatibila cu reglementarile urbnistice ale zonei. Exista posibilitatea ca in urma schimbarii functiunii unei cladiri sa se modifice si incadrarea acesteia din punct de vedere a categoriei de importanta. Acest fapt implica in anumite situatii si consolidarea cladirii.

      Prin schimbarea functiunii sau schimbarea destinatiei de folosinta  intelegem o tranformare a modului de utilizare a unei constructii. Acest lucru este valabil pentru zone cu functiuni mixte si unde intalnim functiuni compatibile din care putem alege pe cea necesara.

Asteptam sa ne contactati pentru o analiza completa Arhitecturala si Structurala a cladirii 

CONSOLIDARE CLADIRE

Consolidare - Cladire din anul 1920

Consolidare si Restaurare Cladire DS+P+M, Bucuresti, Sectror 2, Zona Protejata Nr. 40 "Icoanei"

CONSOLIDARE si EXTINDERE

Consolidare - Cladire din anul 1965

Consolidare, Recompartimentare si Extindere Cladire Parter Bucuresti, Sectror 5, Strada Anghel Nutu.

CONSOLIDARE, EXTINDERE SI SUPRAETAJARE

Consolidare - Cladire din anul 2007

Consolidare, Recompartimentare si Extindere Cladire P+1. Sat. Saftica, Com. Balotesti, Jud. Ilfov